ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Nisan Yağmurları Gelişim Çalışmaları
Nisan Yağmurları Eğitim Kurumları, eğitime farklı bir bakış açısı ile yaklaşır. Çocuklarımızın standartların üstünde ve nitelikli eğitimler almaları için nitelikli ve farklı mekânlar gerekir. Nisan Yağmurları atölye çalışmaları bu arayışın bir ürünüdür. Nisan Yağmurları öğrencisi her biri ayrı bir gelişim alanına hitap eden atölye çalışmalarında sıra dışı eğitimin farkını yaşar.
Gastronomi Atölyesi’nde evrensel ve geleneksel mutfak kültürünü, lezzetlerin kombinasyonunu öğrenir.
Zekâ Atölyesi’nde zihnini doğru kullanmayı, aklına yön vermeyi öğrenir. Hayal Tasarım Atölyesi’nde hayallerini üç boyutlu cisimlere dönüştürmeyi öğrenir.
Nisan Yağmurları öğrencisi, atölye çalışmalarında öğrenmeyi öğrenir. Bu atölye çalışmalarında eğitim sanata, öğrenci sanatkâra dönüşür.
Nisan Yağmurları Uygulama Atölyeleri
Uygulama Atölyelerinde, “yetenek eğitimi” yoluyla “şahsiyet gelişimi” amaçlanmaktadır. Bu çalışma ile 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin uygulama eğitimleriyle uzmanlaşması hedeflenmektedir. Öğrencililerimizi seçtikleri bir spor ve bir sanat dalında, alanında uzman eğitmenlerle, usta-çırak ilişkisine dayalı olarak alacakları eğitimlerle belirli kazanımlara sahip olacaklardır.
Hedeflenen kazanımlardan bazıları;
-
Edindiği bilgileri uygulamaya dökme alışkanlığı
-
Uygulamada sabır ve sebat etme, vazgeçmeme
-
Hocaya ve derse saygı
-
Eleştiriye açık olma
-
Bir alanda deneyimlediği başarma duygusunu hayatının diğer alanlarına da transfer edebilme
-
Yetenekleriyle ve kazandığı başarılarla kibirlenmeme, mütevazı olma
-
Sözlerinde ve yaptığı islerde doğruluktan ayrılmama
Bilişim - Kodlama Atölyesi
Geleceğimizin bilimle şekillendiğini biliyoruz. Öğrencilerimizin bilimsel disiplinlerde hızla ilerleyen dünyaya ayak uydurmaları için Bilişim - Kodlama atölyesini hazırladık. Öğrencilerimiz bu atölyede bilgisayar bilimlerinin dilini keşfediyorlar.
Gastronomi Atölyesi
Kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olmasına şart koşulmayacak şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur.
El Sanatları Atölyesi
Çocukların eğlenirken zekâsını geliştirmesi, el becerilerini ortaya çıkarması amaçlanmıştır. Çocuklarımız çeşitli malzemelerden neler yapabileceklerini öğreniyorlar.
Organik Tarım Atölyesi
Öğrenciler bu atölyede organik tarım hakkında bilgi ve beceri sahibi oluyorlar. Sebze yetiştiriciliğinin temel prensiplerini öğreniyorlar. Ata tohumlarından elde edilen domates, salatalık, biber, kabak, mısır, fasulye gibi sebze fidelerinin ekimini ve bakımını yapıyorlar.